Hoe moet u een ESTA aanvragen?

Een reis naar de Verenigde Staten boeken is tegenwoordig gemakkelijker dan dat het vroeger was. Toen ESTA aanvragenmoesten wij ook als Nederlander, wanneer we een reis naar de Verenigde Staten wilden boeken, een visum aanvragen. Dat was vaak een langdurige kwestie. Tegenwoordig is dat voor ons allemaal een stuk gemakkelijker. De Verenigde Staten hebben voor Staatsburgers van 38 landen, waartoe ook Nederland behoort, de mogelijkheid geschapen om in plaats met een visum te reizen dat te doen met een ESTA. Dat is een reisvergunning om mee door de Verenigde Staten te reizen. Met een ESTA mag u gedurende 90 dagen een reis maken door de Verenigde Staten. Dat is dus een gemakkelijkere manier om een zakenreis of gewone een reis te maken. Zij hebben dat natuurlijk niet voor niets gedaan. Door de ESTA in het leven te roepen is de mogelijkheid van het controleren aan de grenzen een stuk beter geworden. Ze willen namelijk zeker weten dat er bij het binnenkomen aan de grens van vreemdelingen geen terroristen of criminelen binnen de landsgrenzen komen.

Het aanvragen van ESTA

Het aanvragen van een ESTA gaat tegenwoordig vrij eenvoudig. Wanneer men dat zelfs tot 72 uur voor de aanvang van de reis doet, online, dan zal men de ESTA toch nog op tijd ontvangen. Een ESTA wordt niet altijd toegekend. Wanneer bij de controle, door de overheid, blijkt dat de aanvrager niet in aanmerking komt dan zal het verzoek worden afgewezen. Dan zal men om de reis te maken alsnog een visum moeten aanvragen. Indien u zeker wilt zijn dat u de reis kunt maken, is het daarom verstandig om niet te wachten tot 72 uur voor de aanvang van de reis, maar dat al geruime tijd ervoor doet. Het is beter om enkele maanden voor de aanvang van reis de aanvraag in te dienen.

Geldig Paspoort

Voor de reis moet u er ook voor zorgen dat u in het bezit bent van een geldig paspoort. Wanneer een paspoort verloopt, zal ook de geldigheid van de ESTA vervallen. Op dat moment zal u beiden weer aan moeten vragen. De geldigheid van een ESTA is twee jaar. Daarna zal u weer een nieuwe moeten aanvragen om een reis door de Verenigde Staten te kunnen maken. Ook als u in het bezit bent van een ESTA en een geldig paspoort, dan wil dat niet voor de volle 100% zeggen, dat u wordt toegelaten in de Verenigde Staten. Wanneer de douane bij de controle wat tegenkomt dat u niet moet worden toegelaten, dan zal men u zeker terugsturen. Wanneer u wel toegelaten wordt mag u ook door Mexico, Canada en het Caribisch gebied reizen. Voor het aanvragen van een ESTA en meer informatie surft u naar: www.estaaanvragen.org